June 04, 2017

Γράφει ο Τάσος Σιδερίδης
Είναι η πρώτη φορά που θα ύποστηρίξω το Σόιμπλε.
Το κάνω όχι γιατί μου είναι χρήσιμος ή ταυτίζομαι ιδεολογικά με τις οικονομικές του αντιλήψεις αλλά για ένα και μοναδικό λόγο.
Ενεργεί όπως ο ταγματάρχης της Γκεστάπο  την περίοδο της κατοχής. Στη θέση του Σόιμπλε λοιπόν ας βάλουμε τον ταγματάρχη της κομαντατουρ που αναγκάζετε με την πτώση του άξονα να εγκαταλείψει την Ελλάδα.
Ας φέρουμε στο μυαλό μας την εικόνα που αυτός βγαίνει από την κομαντατούρ με διπλωμένη τη γερμανική σημαία "υπό μάλης" και τρέχει προς το καμιόνι που θα τον φυγαδεύσει.
Εκείνη τη στιγμή περικυκλώνεται από Έλληνες πατριώτες που είναι έτοιμοι να τον λιντσάρουν γιατί τον θεωρούν υπεύθυνο για τις εκτελέσεις 10 Ελλήνων πατριωτών.
Αυτός προκειμένου να σώσει το κεφάλι του ξαναμπαίνει στο κτήριο και βγαίνει κρατώντας από το μπράτσο έναν κουκουλοφόρο.
Εκεί μπροστά στο αγριεμένο πλήθος τραβάει την κουκούλα του ανθρώπου που μεταφέρει και αποκαλύπτει το πρόσωπο. Ενας Έλληνας προδότης υπεράνω υποψίας.
"Αυτός μας υπέδειξε όσους εκτελέσαμε" αναφωνεί.
Αυτό ακριβώς κάνει αυτή τη στιγμή ο Σόιμπλε. Ενεργεί όπως ο ταγματάρχης. Βρίσκεται στριμωγμένος και αποκαλύπτει τους προδότες.
Και εγώ ρωτώ. Μήπως δεν πρέπει να δεχτούμε τον κουκουλοφόρο ως προδότη επειδή τον αποκάλυψε ένας γκεσταπίτης ;
Μήπως πρέπει να λιντσάρουμε μόνο τον γκεσταπίτη και τον προδότη να τον αφήσουμε ελεύθερο επειδή στα χαρτιά είναι "έλληνας"
Ποιός έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τις εκτελέσεις ;
Ποιός προσδιόρισε την απόδοση ευθύνης και την υπαιτιότητα μιας εχθρικής προς τους γερμανούς πράξη ότι την πραγματοποίησαν Έλληνες, ούτως ώστε οι γερμανοί να προχωρήσουν σε αντίποινα ;
Ο κουκουλοφόρος.
Στον κουκουλοφόρο προδότη στηρίζονταν οι κατακτητές για να οικοδομήσουν όσα επεδίωκαν. Αν τότε η κονσέρβα γάλακτος, μια σοκολάτα και μια κούτα τσιγάρα έχει αντικατασταθεί σήμερα από μερικά εκατομμύρια ευρώ, το σκεπτικό και η μεθοδολογία παραμένει η ίδια. Εντοπίζεις τον επιρρεπή στην προδοσία τον λαδώνεις και τον χρησιμοποιείς. Και όταν χάνεις τον πόλεμο τον αποκαλύπτεις να σώσεις το τομάρι σου.
Σε αυτή τη φάση αν οι πατριώτες δεν κρεμάσουν πρώτα τον προδότη και στη συνέχεια το Γερμανό ναζιστή, αν ολιγωρήσουν, αν σαστίσουν, τότε ο Γερμανός θα βρεί την ευκαιρία να την κοπανήσει και ο κουκουλοφόρος να χαθεί μέσα στο πλήθος. Και σε μερικά χρόνια οι πατριώτες θα βλέπουν τον ναζιστή, ήρωα στη χώρα του και τον προδότη κουκουλοφόρο υπουργό στην Ελλάδα να τους περιγελά αν δεν τους έχει στείλει στα ξερονήσια.
Για αυτό υποστηρίζω και αποδέχομαι τα λεγόμενα Σόιμπλε, γιατί μπροστά στο λιντσάρισμα που δέχεται από αρκετούς στην Ευρώπη και πρωτίστως από τους Αμερικάνους, αποκαλύπτει τους προδότες. Τι λέει λοιπόν ο Σόιμπλε ;
Απλά και σταράτα θεωρεί υπεύθυνους για όσα κέρδισε η Γερμανία και όσα έχασε η Ελλάδα τους έλληνες κυβερνώντες. Αυτούς δηλαδή που άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου στις επιδιώξεις των Γερμανών. Και εγώ τις αποκαλύψεις του τις δέχομαι. Δεν αδρανώ, κρεμάω πρώτα τον προδότη και στη συνέχεια το Γερμανό ναζιστή που στο κάτω κάτω αυτός δεν πρόδωσε την πατρίδα του απλά έκανε τη δουλειά του για αυτή.
Άλλο το εχθρός και άλλο το εχθρός προδότης.

Κατηγορία: 

Add new comment

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η sfedona.gr δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.