December 30, 2016

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ  

      

Καταγγελία

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ.

 

Στις 28/12/16 η εργοδοσία του Μεσογειακού Κέντρου Αποκατάστασης  στο Λουτράκι απέλυσε τον συνάδελφό μας Λιβέρη Νίκο, μέλος του Διοικτικού Συμβουλίου του συλλόγου μας και ταμία του Περιφερειακού Τμήματος Κορινθίας του Πανελληνίου Συλληόγου Φυσικοθεραπευτών.

Ο συνάδελφος δούλευε δύο χρόνια στην επιχείρηση και η απόλυση είναι ξεκάθαρο πως έγινε λόγω της αγωνιστικής στάσης του στο χώρο δουλειάς και της συμμετοχής του στις πανελλαδικές-πανεργατικές απεργίες. Δεν είναι τυχαίο ότι η απόλυση έγινε λίγες μέρες μετά την απεργία στις 8 Δεκέμβρη.

Οι δικαιολογίες της διοίκησης της επιχείρησης ότι η απόλυση οφείλεται στα οικονομικά της προβλήματα αποτελούν μόνο προφάσεις και δεν πείθουν κανέναν.

Το σωματείο μας και ο σύλλογος φυσικοθεραπευτών, προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της επιχείρησης. Απαίτησαν να παρθεί πίσω η απόλυση και την κατήγγειλαν ως εκδικητική, παράνομη και καταχρηστική.

Επίσης επισήμαναν ότι το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του κέντρου, με αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στο σύνολο του προσωπικού, με εντατικοποίηση της δουλειάς αλλά και στην παρεχόμενη περίθαλψη των ασθενών.

Η εργοδοσία ωστόσο, απάντησε με εκβιαστικά διλήμματα του τύπου «πείτε μου από πού να κάνω περικοπή, ποιον να απολύσω»...Επίσης απροκάλυπτα και τρομοκρατικά έκανε λόγο για συνέχιση των απολύσεων το Γενάρη. Φάνηκαν ξεκάθαρα οι επιδιώξεις της που δεν είναι άλλες από την παραπέρα αύξηση της κερδοφορίας της.

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες απολύσεις που γίνονται στο νομό μας με πιο πρόσφατο παρόμοιο περιστατικό τις 5 απολύσεις εργαζομένων και μελών του σωματείου τους στην «Microfill K. Ζαφρανάς Α.Ε». Οι απολύσεις έγιναν κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά την ίδρυση του σωματείου.

Οι απολύσεις αυτές είναι παράνομες και καταχρηστικές και μόνο στόχο έχουν την τρομοκράτηση των εργαζομένων ώστε να μην οργανώνουν την πάλη τους, να μη συμμετέχουν στα σωματεία. Ο κάθε εργοδότης ξέρει πολύ καλά, ότι οι εργαζόμενοι οργανωμένοι στα σωματεία τους θα βάζουν εμπόδια στην υπερεκμετάλλευσή τους.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων τροφοδοτεί την προκλητική  και αυταρχική στάση των εργοδοτών οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την αντιδραστική της πολιτική, απασχολούν εργαζόμενους με μισθούς πείνας, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, τους αφήνουν απλήρωτους και δε διστάζουν να απολύουν όποτε και όποιον θέλουν. Καλούμε τα υπόλοιπα Σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τέτοιες μεθόδους και συμπεριφορές οι οποίες έχουν ως στόχο τον εκφοβισμό των εργαζομένων, να επιβάλλουν "σιγή νεκροταφείου" στους χώρους δουλειάς. Καλούμε την εργατική τάξη της χώρας μας και του νομού μας να οργανώσει την πάλη της, τον αγώνα της, παλεύοντας για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Τώρα όσο ποτέ άλλοτε επιβάλλεται η οργάνωση και δράση όλων μας στα σωματεία ώστε να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις για τη ζωή που μας αξίζει.

 

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος                                         Η γραμματέας

Φρόσω Τσαρμπού                                 Ρεγγίνα Αντωνέλου
     

 

Κατηγορία: 

Add new comment

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η sfedona.gr δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.