November 14, 2016

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΓΙΑΧΝΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 25΄
ΑΝΑΜΟΝΗ: 48 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΓΙΑΧΝΙ
 

Υλικά
800 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου, ξαρμυρισμένο, κομμένο στα 4
1 κούπα έ.π. ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (περίπου 300 γρ.), ψιλοκομμένα
2 ξερά κρεμμύδια, μέτρια, ψιλοκομμένα
10-12 ντοματίνια, κομμένα στα 4 ή ½ κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ (200 γρ.)
1 κιλό γλυκά χόρτα, ανάμεικτα (λάπαθα, σπανάκι, ραδίκια κτλ.)
1 ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι & πιπέρι
 


Εκτέλεση
Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) για περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα χόρτα, τις καυκαλήθρες, τα μυρώνια, τον άνηθο και μια πρέζα αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό) και ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μειωθεί στο μισό ο όγκος τους. Πάνω στα χόρτα τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από μέτρια σε χαμηλή) και προσθέτουμε πιπέρι. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Σερβίρεται ζεστό ή χλιαρό.
 


TIPS:  Η πλατιά κατσαρόλα είναι κατάλληλη για αυτό το φαγητό, αφού επάνω στα χόρτα θα απλώσετε τα φιλέτα του ψαριού σε μία στρώση, για να μαγειρευτούν σωστά.
Για να ανακατέψετε το φαγητό, ανακινήστε κυκλικά και ελαφρά την κατσαρόλα, χωρίς να χρησιμοποιήσετε κουτάλα ή άλλο εργαλείο, για να μη διαλυθούν τα φιλέτα του ψαριού.


AΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ:  Ένα λευκό ξηρό κρασί, με κομψή προσωπικότητα, που θα υποστηρίξει γευστικά το πιάτο, χωρίς να καλύψει τις λεπτές αρωματικές αποχρώσεις του.

Add new comment

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η sfedona.gr δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.