March 21, 2017

ΚΟΡΙΝΘΟΣ : Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΟΣΕ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΕΙ …

…διότι ο Δήμος Κορίνθου διέλυσε όλη την αντιπλημμυρική υποδομή!

 
Όσο και να φαίνεται παράδοξο, αυτό συνέβη στην περίπτωση του παλαιού Σταθμού ΟΣΕ στην Κόρινθο.
Αφορμή για την έρευνα μας στάθηκαν οι συνεχείς καταγγελίες των περιοίκων για τις πλημμύρες που εδώ και 2 χρόνια βασανίζουν την περιοχή και κάνουν αβίωτη την περίοδο του χειμώνα, αφού ο χώρος μετατρέπεται σε ποτάμι.
Μετά λοιπόν από προσπάθειες μηνών, ανακαλύψαμε ότι o Δήμος Κορινθίων, στα πλαίσια ενός καθαρά προεκλογικού έργου, κατεδάφισε με πολλές τυμπανοκρουσίες τον παλαιό μανδρότοιχο (περιτοίχηση) του Σταθμού και κατασκεύασε πεζοδρόμιο με κρασπεδόρειθρα.
Μάλιστα, ο τότε αντιδήμαρχος, είχε παρουσιάσει την κατεδάφιση ως έργο τουλάχιστον ισάξιο με την κατεδάφιση του Τείχους του Βερολίνου (!!)…
Μέσα βέβαια στην προεκλογική πρεμούρα, αλλά και στην επιλογή ατόμων που όπως φαίνεται ελάχιστη σχέση έχουν με τον τομέα της κατασκευής έργων, αλλά και της στοιχειώδους γνώσης της υδραυλικής, φράχτηκαν οι δίοδοι διέλευσης βρόχινων νερών που είχε δημιουργήσει ο ΟΣΕ ώστε να μην υπάρχουν πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα στην διάβαση της Δαμασκηνού.
Ταυτόχρονα (για οικονομία μάλλον), δεν κατασκευάστηκε στην Λεωφόρο Αθηνών που έχει έντονη κλίση προς την Δαμασκηνού και τον Σταθμό, δίκτυο απορροής των ομβρίων, των βρόχινων νερών, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν όλες αυτές οι πλημμύρες κάθε λίγο και λιγάκι.
Στις πλημμύρες ακόμα, συμβάλει επίσης και η κακοτεχνία κατασκευής επιπλέον πεζοδρομίου στην διάβαση της Δαμασκηνού, αφού η κακοτεχνία αυτή εμποδίζει τα νερά να φτάσουν ως τον αύλακα ομβρίων του Σταθμού.
Όλα τα παραπάνω, αποδεικνύονται από έγγραφα του ΟΣΕ με ημερομηνία 14/4/2016, προς την ΓΑΙΑΟΣΕ, τα οποία έχουμε στην διάθεση μας, αλλά και εσωτερικά έγγραφα του Δήμου Κορινθίων,τα οποία επίσης έχουμε στην διάθεση μας.
Το ερώτημα εδώ πέρα είναι πολύ απλό: Έγινε ό,τι έγινε στα πλαίσια της προεκλογικής πρεμούρας και της εξυπηρέτησης ημετέρων, αλλά ποιός ο λόγος να συνεχίζεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση;
Δεν ενδιαφέρει τον κ.Δήμαρχο, που είναι υπεύθυνος για όλα αυτά, να διορθώσει τα λάθη των εκλεκτών του και να σταματήσει αυτό το μπάχαλο που εκθέτει την πόλη της Κορίνθου πρωτ’ απ’ όλα;
Έδω πεταχτήκαν τόσα χρήματα για βαψίματα και κλιματιστικά στον Σταθμό, δεν βρίσκονται λίγα ακόμα για να μην πλημμυρίζει η περιοχή; Φυσιολογικά τέτοιο πρόβλημα δεν έπρεπε να υπάρχει με αποθεματικό 17 εκατομμυρίων ευρώ…
Ή μήπως το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τέτοιο αποθεματικο ή ότι οι ημέτεροι δεν ξέρουν να φτιάχνουν δίκτυο απορροής ομβρίων, οπότε «ας πάει το παλιάμπελο»!
Μην ξεχνάμε επίσης ότι ο Σταθμός και η περιοχή του είναι διατηρητέα και ως εκ τούτου ο Δήμος (μαζί με την ΓΑΙΑΟΣΕ) έχει ιδιαίτερη ευθύνη για την συντήρηση του και δεν μπορεί να το παίζει αδιάφορος, όπως το παίζει ο Δ/ντης της Τεχνικής Υπηρεσίας Σπύρος Περόγαμβρος, που έχει και το βάρος για να ελέγχει κακοτεχνίες γενικά και ειδικά.
Αναρωτιέται επίσης ο κορίνθιος δημότης, προς τι η πλήρης σιγή της αντιπολίτευσης (ο Θεός βέβαια να την κάνει αντιπολίτευση) στο θέμα αυτό, ενώ σε άλλα θέματα είναι λαλίστατη.
Κατά πάσα πιθανότητα, έχουν να αποκαλυφθούν και άλλες παράμετροι, αν ψαχτεί περισσότερο το θέμα και σίγουρα θα ψαχτεί…
Πηγη :Blog Ειδησούλες,

Κατηγορία: 

Add new comment

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η sfedona.gr δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.