April 15, 2017

Υλικά Συνταγής

  • 1 συκωταριά
  • 1 αντεριά ή 12 έτοιμα γαρδουμπάκια
  • 1 πράσο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
  • ½ φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τη συκωταριά και χωρίζουμε τα μέρη της. Αφαιρούμε την καρδιά και κρατάμε το συκώτι, τον πνεύμονα και τα γλυκάδια. Τα κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια, μήκους 8-10 εκ. και πάχους όσο ένα δάχτυλο.
2. Πλένουμε και γυρνάμε την αντεριά τα μέσα έξω. Ενώνουμε μία λωρίδα συκώτι, μία λωρίδα πνευμόνι και λίγα γλυκάδια. Τα πιάνουμε με το ένα χέρι σε δεματάκι και τα τυλίγουμε με το άλλο γύρω γύρω με εντεράκι, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Στερεώνουμε την άκρη από το εντεράκι για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο. Προαιρετικά μπορούμε στα γαρδουμπάκια να προσθέσουμε φρέσκο σκόρδο, μαρουλόφυλλα και άνηθο και μετά να τα τυλίξουμε.
3. Ζεματάμε τα γαρδουμπάκια σε νερό που βράζει για 10΄. Αφού κρυώσουν, τα κόβουμε σε μπουκιές. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο, όλα ψιλοκομμένα, για 6΄-7΄ σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα κομμένα γαρδουμπάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5΄-6΄. Σβήνουμε με το κρασί. Τέλος προσθέτουμε αλατοπίπερο, την ντομάτα και το μπαχάρι. Μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψάκι, πασπαλίζουμε τον άνηθο και ψήνουμε για άλλα 20΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC

 

Add new comment

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η sfedona.gr δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.