May 18, 2017

Ρεβύθια με κρέας! Ένας από τους πιο ωραίους συνδυασμούς για τις κρύες μέρες του χρόνου. Απλό, καθημερινό, πεντανόστιμο φαγητό. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό αρνί κομμένο σε μπουκιές
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 500 γραμμ. ρεβύθια μουλιασμένα και βρασμένα
  • 1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό με λίγη σόδα μαγειρικής να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε με κρύο νερό για 30΄. Τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και τα κρεμμύδια σε φέτες. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά έως ότου τα κρεμμύδια γίνουν διάφανα. Τότε προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα ρεβύθια, το θυμάρι,  το δαφνόφυλλο, τις ντομάτες και ελάχιστο νερό. Σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, έως ότου μαλακώσει το κρέας και χυλώσουν τα ρεβύθια. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού.
Συμβουλή: Η σάλτσα του φαγητού πρέπει να είναι δεμένη και όχι νερουλή. Είναι φαγητό που τρώγεται με πιρούνι.

Add new comment

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η sfedona.gr δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.