January 10, 2017

«Φίμωτρο» στους εργαζόμενους και στα στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου έβαλε ο Π. Τατούλης, μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας, Χρ. Βερναρδάκη, και του γενικού γραμματέα Υγείας, Γ. Μπασκόζου, στην Τρίπολη.

Μέσω του εγγράφου που φέρνει στη δημοσιότητα η «Εφ.Συν.», το οποίο εστάλη προς τους αντιπεριφερειάρχες και τους προϊσταμένους των υπηρεσιών της περιφέρειας, ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί «καμία συνάντηση και καμία αλληλογραφία με οποιονδήποτε φορέα και θεσμικό ή πολιτικό πρόσωπο», αν δεν προηγηθεί η άδειά του ή, πιο κομψά, η «συνεννόηση με το γραφείο του»!

Το έγγραφο συντάχθηκε στις 3 Ιανουαρίου. Για την επομένη το πρόγραμμα των κυβερνητικών στελεχών συμπεριλάμβανε συνάντηση με τον διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, που εδρεύει στην Τρίπολη, και συζήτηση υπό την παρουσία όλου του προσωπικού. Πριν ο κ. Τατούλης βάλει το «απαγορευτικό», είχε κληθεί στη συζήτηση και το υπαλληλικό προσωπικό της Περιφέρειας που στεγάζεται σε πτέρυγα του νοσοκομείου.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν ήθελε να κρύψει κάτι ο περιφερειάρχης ή τι είδους... διαρροές ήθελε να προλάβει, γιατί το ενδεχόμενο «δυσχέρειας» στη λειτουργία των υπηρεσιών -όπως επιχειρηματολογεί στο έγγραφό του- λόγω συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων με θεσμικά ή πολιτικά πρόσωπα δεν μοιάζει ρεαλιστικό. Ούτε αντιμετωπίζεται με... μάντρωμα και απαγόρευση συναθροίσεων!

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΑΤΟΥΛΗ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Η απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Πέτρου Τατούλη, να απαγορεύσει όχι μόνο τις επαφές αλλά ακόμα και την αλληλογραφία των στελεχών και των εργαζόμενων της Περιφέρειας με θεσμικούς παράγοντες και πολιτικά πρόσωπα συνιστά απαράδεκτη κίνηση που θυμίζει σκοτεινές εποχές και προκαλεί πολλαπλά ερωτηματικά για τις προθέσεις του.

Συγκεκριμένα, στις 3 Ιανουαρίου ο κ. Τατούλης απέστειλε στους αντιπεριφερειάρχες και τους προϊστάμενους των υπηρεσιών της περιφέρειας έγγραφο το οποίο δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, με το οποίο τους γνωστοποιούσε ότι “δεν θα πραγματοποιείται καμία συνάντηση και καμία αλληλογραφία με οποιονδήποτε Φορέα και Θεσμικό ή Πολιτικό πρόσωπο αν δεν έχει προηγηθεί σχετική συνεννόηση με το Γραφείο μας”! Η κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε μία μέρα νωρίτερα από την επίσκεψή του Υπουργού Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκη και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γ. Μπασκόζου, στην Τρίπολη, κατά την οποία είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τον Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, με την παρουσία του προσωπικού του ιδρύματος καθώς και στελεχών της Περιφέρειας από υπηρεσίες που στεγάζονται σε αυτό. Αποτελεί δε ακραίο παράδειγμα συγκεντρωτικής διοίκησης, το οποίο αναρωτιέται κανείς αν αναιρεί την εξουσιοδότηση υπογραφής που παγίως δίνεται στη διοικητική ιεραρχία κάθε φορέα..

Για ποιο λόγο ενοχλείται ο κ. Τατούλης από τις επαφές ενός υπουργού και ενός γενικού γραμματέα της κυβέρνησης με φορείς της περιφέρειας; Μήπως η ακραία αυτή κίνηση αυταρχισμού έγινε για να προλάβει αποκαλύψεις συμβάντων που ενδεχομένως να τον εκθέτουν;  Διότι, προφανώς, δεν σκοπεύει (ελπίζουμε) να διοικεί μόνος του όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως ενός ανδρός αρχή. Ποια ήταν η πρακτική που ακολουθούσε ο κ. Τατούλης όταν επισκέπτονταν την περιφέρεια Πελοποννήσου μέλη της κυβέρνησης Σαμαρά; Οι απαγορεύσεις αυτές συνιστούν κομμάτι της “συμφωνίας αλήθειας” του Κ. Μητσοτάκη;

Κατηγορία: 

Add new comment

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η sfedona.gr δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.