April 13, 2017

Δεν λέω πως μπορούμε όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί να γίνουμε μικροί Θεοί και Άγιοι Προσπαθούμε όμως άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο να είμαστε ειλικρινείς, ταπεινοί και ανθρώπινοι.

Όμως όταν διακηρύττεις Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιε ,με έμφαση ότι είσαι ο Ποιμένας μας και ο Εκπρόσωπος του Θεού επί Γης , και βρίσκεσαι μέσα στο Νοσοκομείο Μ. Τετάρτη 10 βήματα μακριά από έναν ασθενή με ορούς και μάσκες οξυγόνου  -τον οποίο για λόγους δικούς σου διώκεις στα δικαστήρια- και δεν διαθέτεις το μεγαλείο της ψυχής  να πας να τον χαιρετήσεις , να τον μυρώσεις ως εκπρόσωπος του Θεού και να του ευχηθείς περαστικά και καλή Ανάσταση, τότε προς τι οι μετά τυμπανοκρουσιών ελεημοσύνες, τα κηρύγματα , οι λειτουργίες, τα μυστήρια και η ανάγνωση των Ευαγγελίων και των λόγων των Αποστόλων ;;!!

Αφήστε με εμένα τον αμαρτωλό στην άκρη.

Εσείς όμως ο Ποιμένας μας , ο Επίσκοπος , ο «Άγιος» Κορίνθου πως θα μπορείτε να κοιτάτε στα μάτια τους πιστούς και να τους μιλάτε για αγάπη , για συγγνώμη , για συγχώρεση  , για ταπεινοφροσύνη , για πραότητα , για σεμνότητα , για καρτερία , για μεγαλοψυχία;

Πιστεύεται ότι το ποίμνιο σας θα επηρεαστεί από τα εκατοντάδες δελτία τύπου και τις χιλιάδες φωτογραφίες από διάφορες λειτουργίες και με παιδάκια που έρχονται "αυθόρμητα" τριάδες από τα σχολεία  για να σας φιλήσουν το χέρι και από επιχειρηματίες που κουβαλούν μπροστά στις κάμερες τα μακαρόνια και το ρύζι με τα οποία θα ελεήσετε τους φτωχούς;;

Ο λαός «Άγιε» Κορίνθου ειδικά στις μέρες αυτές τις δύσκολες, ψάχνει απεγνωσμένα να δει πράξεις και όχι να ακούσει μεγάλα λόγια.

Ψάχνει για πρότυπα που δυστυχώς έχουν λείψει από την κοινωνία μας και στην Πολιτική και στην Εκκλησία και στην Δικαιοσύνη και παντού…

Εγώ πάντως σας εξομολογούμαι ότι είχα την κρυφή ελπίδα ,την ψευδαίσθηση αν θέλετε πείτε, ότι θα με επισκεφτείτε σε μια τέτοια δύσκολη ώρα της ζωής μου κι αν μη τι άλλο θα μου δώσετε την ευλογία του Άγιου Μύρου και αν θέλατε και την δική σας.

Δεν πειράζει όμως Σεβασμιότατε.

Αυτό, που δεν κάνατε εσείς το έκαναν με περίσσευμα καρδιάς χιλιάδες απλοί φίλοι μου με τις ευχές τους , την προσευχή τους ,την χωρίς αντιπαροχή αγάπη τους και το ποτάμι της θετικής ενέργειας και βελτίωσαν θεαματικά την πορεία της υγείας μου ώστε σήμερα Μεγάλη Πέμπτη με την βοήθεια του Θεού των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικου, να μπορώ να βγω από το Νοσοκομείο (όπου βρίσκομαι από την νύχτα της Μεγάλης Δευτέρας) και να περάσω το Άγιο Πάσχα στο σπίτι μου με την μεγάλη και υπέροχη οικογένειά μου.

Εγώ πάντως Σεβασμιότατε με απόλυτη ειλικρίνεια και σεβασμό στο θεσμό τον οποίο εκπροσωπείται σας εύχομαι Καλή Ανάσταση με Υγεία και Αγάπη στις καρδιές όλων μας!

 

Λάκης Γιαννιδάκης

Κατηγορία: 

Comments

Λακη εισαι στο Νοσοκομειο; Περαστικα σου και καλη Ανασταση. Οσο για τα αλλα ηγγικεν η ωρα να σποδοθουν τα του Καισαρος τω Καισαρι και τα του Θεου στον Θεο. Ο νοων νοειτο.

Add new comment

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η sfedona.gr δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.