Με ποια κριτήρια εγκρίνονται οι αιτήσεις για χρήση της αίθουσας του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου ;Κοινωνία & Αστική Κουλτούρα 

Ας κοιτάξουμε στο μέλλον του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης… Αυτοδιοίκηση & Πολιτική 
14 Νοεμβρίου 2017
Σεμινάρια για την «Τυροκομία» στο Επιμελητήριο ΑρκαδίαςΟικονομία & Επιχειρήσεις 
14 Νοεμβρίου 2017

Με ποια κριτήρια εγκρίνονται οι αιτήσεις για χρήση της αίθουσας του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου ;Κοινωνία & Αστική Κουλτούρα 

 Πλησιάζουν οι εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων πληθαίνουν οι εκδηλώσεις –  πληθαίνουν και οι καταγγελίες που φθάνουν στο sfedona.gr για τον ακατανόητο τρόπο που λειτουργεί η δημοτική αρχή Αλέκου Πνευματικού ως προς την έγκριση  ή μη για χρήση της αίθουσας του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου «Θωμάς Θωμαϊδης».

Σε απόγνωση πολλοί συμπολίτες μας που επιθυμούν να παρουσιάσουν την δουλειά τους στο Κορινθιακό κοινό και δεν βρίσκουν κατάλληλο χώρο αφού η πόρτα του Δημοτικού Θεάτρου παραμένει ερμητικά κλειστεί για κάποιους από αυτούς.

Εδώ και χρόνια παρατηρείται το εξής φαινόμενο : Υπάρχει συγκεκριμένη λίστα ονομάτων συλλόγων / επιχειρήσεων /ατόμων που απολαμβάνουν το προνόμιο να εγκρίνεται το αίτημα τους από τον δήμαρχο Κορινθίων (μιας και ίδιος προσωπικά έχει αναλάβει αυτό το ρόλο ουσιαστικά και τυπικά το ΚΕΠΑΠ ) για χρήση της παραπάνω αίθουσας  και προφανώς υπάρχει και η … μαύρη λίστα . Η λίστα ονομάτων με όσων έχουν προσπαθήσει με όλες τις τυπικές και νόμιμες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν για να πάρουν έγκριση άλλα δεν έλαβαν ποτέ ούτε καν απάντηση.

Αυτό καταγγέλλει στο sfedona.gr μια κυρία που διατηρεί Σχολή Χορού στην Κόρινθο και ποτέ μα ποτέ , δεν της εγκρίνουν το αίτημά της για να χρησιμοποιήσει την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου για γιορτή ή παράσταση που επιθυμεί να δώσει σε κοινό. Το παράλογο είναι πως ενώ παίρνει η αίτησή της και αριθμό πρωτοκόλλου από το δήμο Κορινθίων κατά ένα περίεργο τρόπο εξαφανίζεται και κανείς δεν δίνει εξηγήσεις σε κανέναν!

Άλλη μια κυρία μας κατήγγειλε παρόμοιες καταστάσεις , φοβούμενη και αυτή να αποκαλύψει το όνομα  της γιατί όπως μας δήλωσε θα έχει αντίποινα … Και τι εννοούσε λέγοντας αυτό , ότι την επομένη θα περνούσαν για έλεγχο όλες οι υπηρεσίες του δήμου για να της «χαρίσουν» ότι πρόστιμο μπορείς να φανταστείς!

Με αυτές τις «δημοκρατικές» διαδικασίες λοιπόν δίνεται προς χρήση η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου «Θωμάς Θωμαϊδης» στους πολίτες της Κορίνθου και αυτό είναι κοινό μυστικό εδώ και πολύ πολύ καιρό! Κάτι ανάλογο συμβαίνει ακόμα και για την αίθουσα  του Κλειστού Στάδιου Κορίνθου αλλά θα επανέλθουμε άλλη στιγμή σε αυτό.

 

Το ζητούμενο είναι πότε θα αλλάξει αυτή η τακτική και πως , ώστε το Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου να μπορούν να το χαίρονται και να το χρησιμοποιούν ισάξια όλοι οι δημότες της πόλης.

1 Comment

 1. Ο/Η Λακ. λέει:

  Τα πράγματα είναι πολύ απλά και ο πόλίτης θα πρέπει να προασπίζει τα δικαιώματα του.
  Ναι,αυτό που καταγγέλει η ανώνυμη συμπολίτης μας,συμβαίνει εδώ και πολ΄καιρό.Μόλις τολμήσεις να πεις/καταγγείλεις κατι(ακόμα και κάτι χοντρό που ζημιώνει τον δήμο) που να αφορά την δημοτική αρχή ή υπάλληλο της,τότε ξεκινάει μια ανευ προηγουμένου εκδικητική συμπεριφορά απο υπηρεσίες του δήμου.
  Αυτο το γνωρίζουν όλοι και κανένας δεν τολμάει να το καταγγείλει δημοσίως(μονο ο κ.Νανόπουλος έχει πει για την εκδικητική συμπεριφορά υπερησιών του δήμου).
  Εγώ καλώ τους πολίτες,όταν αντιμετωπίζουν τέτοιες συμπεριφορές,να κάνουν αμέσως αναφορά στον εισαγγελέα και να απευθυνονται στις ανώτερες ελεγκτικές αρχές οπου και πρέπει να καταγγέλονται όλες αυτές οι συμπεριφορές.
  Όλοι αυτοί πρέπει να ελέγχονται απο εμάς γιατι στην τελική αυτός είναι και ο ρόλος του σωστού πολίτη!
  Ο πολίτης δεν θα πρέπει να ξεχνάει πως αυτός πληρώνει τους «τοπικούς άρχοντες»(μέσω δημ.τελών και φόρων) και όχι αυτοί εμάς!
  Απλα στην Κόρινθο επικρατεί μια νοοτροπία νεογενιτσαρισμού οπου οι πολίτες ανέχονται αυτες τις συμπεριφορές..
  Οριστε και ενα Link που θα βοηθήσει τις κυρίες παραπάνω….
  http://giatonpoliti.blogspot.gr/2010/12/blog-post_3004.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *