Θετική η δημοτική αρχή Πνευματικού στις προτάσεις της αντιπολίτευσης για αξιοποίηση δημοτικών κτιρίων και παραλίαςΑυτοδιοίκηση & Πολιτική 

Κωνσταντίνα Νικολάκου : Τουρισµός και επιχειρηµατικότητα, οι προτεραιότητές µαςΑυτοδιοίκηση & Πολιτική 
29 Νοεμβρίου 2017
Ο Μουρούτσος αρνείται το μισθό του αντιδημάρχου , ζητάει να διατεθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματαΑυτοδιοίκηση & Πολιτική 
30 Νοεμβρίου 2017

Θετική η δημοτική αρχή Πνευματικού στις προτάσεις της αντιπολίτευσης για αξιοποίηση δημοτικών κτιρίων και παραλίαςΑυτοδιοίκηση & Πολιτική 

Β.Νανόπουλος : Ο δήμος Κορινθίων να αξιοποιήσει δυο προτάσεις μας για ανακαίνιση και επανάχρηση δημοτικών κτιρίων καθώς και τη βελτίωση πρόσβασης σε παραλίες

Σχετικά με την συνεδρίαση της 28.11.2017 του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων σημειώνουμε τα εξής .

Προ ημερησίας διατάξεως κάναμε δυο προτάσεις για συμμετοχή του δήμου σε επιδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης –  προκήρυξη ΕΠΑΝΕΚ  .

Το πρώτο αφορά την ανακαίνιση και επανάχρηση δημοτικώνκτιρίων πχ δημοτική αγορά, παλιόξενία, δημοτικά σφαγεία με επιδότηση που κυμαίνεται από 35-100%. Η πρόταση πρέπει να υποβληθεί τον προσεχή Ιανουάριο .

Η δεύτερη πρόταση αφορά την προσβασιμότητα σε παραλίες ΑΜΕΑ και όχι μόνο  και επιδοτεί την κατασκευή διαδρόμων, σκιάστρων , αποδυτηρίων κλπ. σε μια από τις παραλίες μας πχ τα Καλάμια. Ο χρόνος υποβολής είναι επίσης ο ερχόμενος Ιανουάριος .

Η απάντηση που πήραμε ήταν θετική ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και στα δυο θέματα.

 

ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ 

Καταψηφίσαμε την αύξηση κατά 50.000 ευρώ του προϋπολογισμού για το μήνα Δεκέμβριο 2017 των πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΚΕΠΑΠ γιατί σε περίοδο οικονομικής κρίσης η μεγάλη αυτή αύξηση είναι πρόκληση. Θέλουμε να γίνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις τις μέρες των εορτών αλλά όπως είχαν προγραμματιστεί στον προϋπολογισμό . Το ετήσιο ποσό  για πολιτιστικές εκδηλώσεις φτάνει 279.000 ευρώ στον προϋπολογισμό. Μπορούν τα χρήματα της αύξησης που ζητήθηκε  να χρησιμοποιηθούν για άλλο κοινωνικό σκοπό πχ βοήθεια  σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη επιβίωσης.

 

Βασίλης Νανόπουλος

επικεφαλής του συνδυασμού Συμμαχία Πολιτών

και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου  Κορινθίων

1 Comment

  1. Ο/Η Ντέταρι λέει:

    Πολυ σημαντικες προτασεις απο το μελλοντικο δημαρχο.Εχει ολα τα προσοντα για να γινει ενας επιτυχημενος δημαρχος.Σοβαρος,μορφωμενος,μετρημενος με σοβαρα στελεχη απο πισω του.
    Ολα δειχνουν πως θα ειναι ο νεος μας δημαρχος.
    Λιγο να μαζεψει αυτους που εκτροχιαζονται μεσα στο ΔΣ(τα ειδαμε σε βιντεο πριν απο 2-3 ημερες) και ολα θα πανε καλα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *